Choď na obsah Choď na menu
 


Nepečený medový závin

17. 2. 2011

Nepečený medový závin

Tmavé cesto- suroviny:

  • 250 g detských piškót
  • 150 g práškového cukru
  • 100 g medu
  • 40 g kakaa
  • trocha silnej uvarenej čiernej kávy aj s usadeninami

Svetlé cesto-suroviny:

  • 150 g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 g práškového cukru
  • 50 g medu
  • 100 g kokosovej múčky

Postup pri spracovávaní cesta:

Balíček detských piškót pomelieme a zmiešame s cukrom, medom, kakaom a kávou.Spracované cesto vyvaľkáme.Z masla,vanilkového cukru a kokosu vyrobíme svetlé cesto, ktoré rozvaľkáme a rozložíme na svetlý plát.Obidve cestá zvinieme a uložíme do chladničky.Podávame dobre vychladené a pokrájané na plátky.

Na záver dve dobré rady.Keď sme cesto spracovali najlepšie je ho uložiť aspoň na hodinu do chladničky,aby trošku stuhlo a aby  sa nám príliš nelepilo.A druhá rada, kedže rozvaľkanie a zvinutie pri tomto druhu cesta je troška náročnejšie (dosť sa lepí), ja si pomáham potravinovou fóliou.Na kus potravinovej fólie rozvaľkám tmavé cesto,naň položím hrudky svetlého cesta a rukou ich rovnomerne stláčam,až pokiaľ nevytvorím vrchný plát.  Potravinová fólia mi potom  pomáha pri jeho zvinutí.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.
 

 


Archív

Kalendár
<< júl / 2017 >>