Nepečený medový závin
Nepečený medový závin
Tmavé cesto- suroviny:
- 250 g detských piškót
- 150 g práškového cukru
- 100 g medu
- 40 g kakaa
- trocha silnej uvarenej čiernej kávy aj s usadeninami
Svetlé cesto-suroviny:
- 150 g masla
- 1 vanilkový cukor
- 100 g práškového cukru
- 50 g medu
- 100 g kokosovej múčky
Postup pri spracovávaní cesta:
Balíček detských piškót pomelieme a zmiešame s cukrom, medom, kakaom a kávou.Spracované cesto vyvaľkáme.Z masla,vanilkového cukru a kokosu vyrobíme svetlé cesto, ktoré rozvaľkáme a rozložíme na svetlý plát.Obidve cestá zvinieme a uložíme do chladničky.Podávame dobre vychladené a pokrájané na plátky.
Na záver dve dobré rady.Keď sme cesto spracovali najlepšie je ho uložiť aspoň na hodinu do chladničky,aby trošku stuhlo a aby sa nám príliš nelepilo.A druhá rada, kedže rozvaľkanie a zvinutie pri tomto druhu cesta je troška náročnejšie (dosť sa lepí), ja si pomáham potravinovou fóliou.Na kus potravinovej fólie rozvaľkám tmavé cesto,naň položím hrudky svetlého cesta a rukou ich rovnomerne stláčam,až pokiaľ nevytvorím vrchný plát. Potravinová fólia mi potom pomáha pri jeho zvinutí.