Choď na obsah Choď na menu
 


Pečené kuracie stehná

24. 1. 2012

Pečené kuracie stehná

Suroviny:

  • 4 väčšie kuracie stehná
  • grilovacie korenie na pečené kurča
  • soľ
  • vegeta
  • údená slanina (cca 4-5 plátkov)
  • 2 väčšie cibule
  • olej

Postup:

Cibule očistíme, pokrájame na tenké krúžky a rovnomerne ju rozložíme na dno vymasteného pekáča.

Kuracie stehná umyjeme, kožu jemne narežeme, aby mohli všetky koreniny do nej ľahšie preniknúť, posolíme, posypeme z oboch strán grilovacím korením, vegetou a potom ich  vložíme do pripraveného pekáča s cibuľkou.Slaninku nakrájame na tenšie pásiky a rovnomerne ju rozložíme na takto pripravené stehná. Podlejeme cca 1dc vody a pod alobalom pečieme 45 minút.Po uplynutí doby alobal odstránime a pečieme do červena.

Príloha k týmto šťavnatým stehnám je v mojm prípade dosť jednoduchá.Podávam k nim totižto  pečené zemiaky, ktoré som predtým jemne osolila a posypala  tzv. Americkým korením.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.
 

 


Archív

Kalendár
<< jún / 2017 >>