Tiramisu
Tiramisu
Suroviny:
- 4 žĺtky
- 10 dkg práškového cukru
- 1 balík vanilkového cukru
- 2 Mascarpone (250g)
- 1/6 vaječného likéru
- 4 bielky
- 1/2 studenej kávy
Postup:
Žĺtky s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom vymiešame do peny a
postupne pridáme Mascarpone a vaječný likér.Bielky vyšľaháme do
tuhého snehu a opatrne primiešame do masy.Piškóty namáčame
jednotlivo do studenej kávy a polovicu z nich poukladáme husto vedľa
seba do plochej formy.Polovicu krému dáme na piškóty a uložíme ďalší
rad piškót.Zvyškom krému polejeme vrch a celé posypeme kakaom.
Tiramisu dáme ztuhnúť do chladničky na 3-4 hodiny.